
Födelsedagskakan tyckte vi var lite för kladdig och lite för söt. Om man gjorde så här blev det bättre:
Kaka
0,75 dl vegan-grädde (iMat funkar bra)
1,5 dl socker
50 g mjölkfritt margarin (mikrat så det blir mjukt)
3 dl rivna morötter (jag rev dem fint)
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
1 tsk bakpulver
1,5 tsk kanel
Topping
50 g vegan-creamcheese naturell (tofulines är ok)
30 g mjölkfritt margarin (går att utesluta kanske?)
1 msk honung*
1 dl florsocker (ta mindre?)
Kokosflingor till garnering
Blanda vegangrädde, socker, margarin och morötter. Blanda det torra separat. Rör ner det torra i det blöta. Häll upp i en form (jag använde en rund teflon-form). Grädda 40-45 min på 175 °C.
Blanda allt till toppingen och bred på när kakan svalnat.
Kakan blev bra idag (efter att ha minskat på sockret och bytt ut oljan i orginalreceptet mot margarin). Toppingen blev lite söt och lite margarinig - där går det nog att finslipa lite till.
ser jättegod ut :)
SvaraRaderamin son är sju år, när han var 6 blev han fri från äggallergin men har kvar sin mjölkallergi...
jag har gjort många ägg- och mjölkfria tårtor, bullar och kakor för att inte tala om mat!
men gå ut och käka - det gör vi sällan.... och just nu prata min pojk mycket om det. Men vi vågar inte annat än på mc.donalds och IKEA. Där är det ordning i köken!
Fin blogg
ha en härlig dag
marie
Japp - bättre att hitta sånt som funkar för henne i sig självt än att försöka fuska nåt som man vet hur det ska funka och som inte funkar så bra med ersättningsprodukter (gräddtårta) tycker jag.
SvaraRaderaVilken läskig histora du bloggar - stackare, hoppas det ger med sig!
bra start
SvaraRadera